Connecting Stockholm har tilldelats trafikavtalet för Stockholms tunnelbana

Connecting Stockholm har fått förtroendet att driva Stockholms tunnelbana från den 2 maj 2025, under en period på 11 år. Connecting Stockholm är en verksamhet skräddarsydd för Stockholms tunnelbana, vilken hämtar expertis från två multinationella kollektivtrafikföretag – varav ett bedriver en av världens mest pålitliga tunnelbanor i Singapore.

Trafiknämnden i Region Stockholm har den 23 januari 2024 tilldelat Connecting Stockholm kontraktet för Stockholms tunnelbana. Avtalet spänner över en historisk period på 11 år då Stockholms tunnelbana växer med nya stationer och linjesträckningar. 

– Vi är glada och stolta över det uppdrag och förtroende som Trafikförvaltningen nu gett oss. Connecting Stockholms fokus är en säker tunnelbana i världsklass med trygga och hållbara resor med hög punktlighet och service. Vi vill vara en aktiv partner till Trafikförvaltningen och en del av alla stockholmares vardag, säger Matt Kinane, vd Connecting Stockholm.

Connecting Stockholm är ett svenskt företag med stark lokal förankring och know-how bildat genom ett samarbete mellan brittiska Go-Ahead Group och ComfortDelGro från Singapore, där lokal expertis kombineras med gedigen erfarenhet och resurser. Allt för att långsiktigt bibehålla och vidareutveckla och hög kvalitet i Stockholms tunnelbana. 

– Vi ser verkligen fram emot att starta och utveckla vår verksamhet här i Stockholm och framför allt få träffa alla hängivna och kompetenta medarbetare som idag arbetar i tunnelbanan och välkomna dem till Connecting Stockholm inom en snar framtid, avslutar Matt Kinane, vd Connecting Stockholm.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med den 2 februari 2024.

För mer information, vänligen kontakta: 
Matt Kinane, vd Connecting Stockholm – via Connecting Stockholms presstjänst: 
Tfn 08-800 777
press@connectingstockholm.se

Om Go-Ahead
Go-Ahead Group har verksamhet i Norden genom regional- och lokaltåg i Norge och bussverksamhet i Sverige. Koncernen äger 55 procent av Connecting Stockholm. I Storbritannien görs en femtedel av alla tågresor med Go-Ahead, som dessutom är den största bussoperatören i London. Koncernen har därutöver verksamhet i Singapore och på Irland. Go-Ahead röstades fram till Storbritanniens främsta transportföretag i den årliga studien Britain’s Most Admired Companies både 2021 och 2022.

Om ComfortDelGro 
ComfortDelGro Group är ett av världens största transportbolag. Koncernen äger 45 procent av Connecting Stockholm. Förutom att vara marknadsledande i Singapore, där delar av tunnelbanan drivs av dotterbolaget SBS Transit, är ComfortDelGro verksam i sju länder, från Storbritannien till Nya Zeeland. De senaste fem åren har ComfortDelGro – som enda transportföretag i Singapore – inkluderats i Dow Jones Sustainability Index Asia Pacific (DJSI Asia Pacific).